Muzeul Creionului Derwent Pencil Museum, KESWICK – Lake District (VIDEO)

Situat în Keswick, Lake District (casa primului creion) vizitatorii intră în muzeul Derwent Pencil Museum printr-o replică a unei mine de grafit care ar fi servit ca sursă a industriei creionului încă de acum trei secole. O călătorie de descoperire a grafitului și a creionului de la începuturile sale umile ca industrie până la producția modernă de astăzi.

Legenda spune că ciobanii au găsit grafit în Seathwaite Fell după ce o furtună a dezrădăcinat niște copaci în secolul al XVI-lea. Compania Derwent fabrică încă creioane aici, iar muzeul conține cel mai lung creion colorat din lume (este nevoie de 28 de bărbați pentru a-l muta), creioane produse pentru spioni în cel de-al doilea război mondial ce conțin hărți, creionul Jubileului de Diamant al Reginei, sculpturi în creion, în miniatură și multe altele.

De asemenea, la ieșire găsiți și un magazin Derwent Fine Art cu propriile produse Derwent. Ei organizează ateliere de artă și există o cafenea cu Wi-Fi gratuit. O oportunitate pentru copii de a desena, o opțiune bună, potrivită pentru familii, mai ales într-o zi ploioasă.

The Derwent Pencil Museum

Southey Works,

Keswick,

Cumbria,

CA12 5NG


Tel: 01768 773626

Harta noastră mai jos. În stânga sus veți descoperi și meniul cu categorii.

2 gânduri despre “Muzeul Creionului Derwent Pencil Museum, KESWICK – Lake District (VIDEO)

Lasă un răspuns