Grădinile Botanice Regale Kew, Londra (Royal Botanic Gardens, Kew) – VIDEO

Dacă vizitați Grădinile Botanice Regale Kew, așa cum sunt cunoscute oficial Grădinile Kew veți fi învăluiți în culoare, flori, plante extraordinare, trasee ascunse, clădiri interesante dar și locuri de joacă superbe pentru copii.

Deși este un loc foarte frumos, grădinile Kew sunt cunoscute pentru implicarea în cercetarea științifică. Peste 200 de cadre universitare din peste 110 țări sunt implicate aici în mod constant.

Deschis pentru prima dată publicului în 1840, acest loc a fost susținut de regalitate și alimentat de peisagiști, cercetători și arhitecți încă din anii 1720. Grădinile, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 2003, dețin peste 30.000 de specii de plante. 

Arhitectul Sir William Chambers a construit o serie de temple și construcții, dintre care Pagoda cu 10 etaje, vizibilă de departe. Conservatorul Prințesei de Wales găzduiește 10 zone climatice diferite, iar Xstrata Treetop Walkway vă duce pe înălțimi. 

Două sere mari din secolul al XIX-lea – Palm House și Temperate House – sunt pline de flori exotice, inclusiv cea mai mare plantă de seră din lume, un palmier plantat aici în 1846 (este atât de mare încât trebuie să urci scara în spirală până la acoperiș pentru a-l vedea cum trebuie).


La Kew Gardens veți găsi și locuri de joacă în interior și exterior. Aici am petrecut cel mai mult timp. 🙂 Grădina oferă tinerilor vizitatori un loc unde să alerge, să sară și să se joace în timp ce învață despre diferitele elemente de care plantele au nevoie pentru supraviețuire.

Poate fi mai aglomerat la playground iar ei limitează numărul de vizitatori. Dacă mergeți împreună cu copiii, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le rezervați timpul pentru joacă iar apoi puteți să vă planificați ziua în funcție de asta.

 
Pentru a circula mai eficient prin grădini, puteți lua autobuzul Kew Explorer, hop-on, hop-off, începând de la Poarta Victoria, la fiecare 30 de minute.

Tururi gratuite, organizate de voluntari, sunt oferite zilnic la 11 și 1:30, plus tururi speciale tematice sezoniere.

Discovery Tours, complet accesibil vizitatorilor în scaune cu rotile, sunt disponibile zilnic, cu rezervare.

Detalii legate de preț AICI!

Parcarea este limitată. Mai multe detalii AICI!

Adresa: Kew Gardens car park (TW9 3AF)

Un gând despre “Grădinile Botanice Regale Kew, Londra (Royal Botanic Gardens, Kew) – VIDEO

Lasă un răspuns